таг / известување

Околу 1800 млади од генерациите 2007, 2006, 2005 и 2003 ќе играат фудбал на 28, 29, 30.08.2017 во рамките на „Гази Баба Куп 2017". Целта на овој фудбалски настан е да се промовираат спортски вредности и да се поттикнат децата од најмала возраст преку забава и дружење да се вклучат во спортот и здравиот начин на живеење.

Македонија ќе учествува на Европскиот младински олимписки фестивал (ЕМОФ) Ѓер 2017.

На ден 30.10.2016 година, се одржа вонредна седница на Кик Боксинг Федерација на Македонија. На седницата, претседателот на федерацијата си поднесе оставка, со што се создадоа услови за избор на нов претседател.

Ве известувам дека Центарот за едукација за тренери при ФФМ распиша конкурс за стекнување, со „Б'' УЕФА лиценца. Услови за пријавување и потребни документи 

Ноќното скијање во ски центар Нижо Поле ќе се одвива од четврток до недела од 18 до 21 часот, освен во случаи кога временските услови не го дозволуваат тоа.

Во саботата (17.09.2016г.) во спортската сала „Иван Хаџи Николов” во Скопје се одржа државно сениорско првенство во дисциплините од кик бокс спортот.

FB Препораки