таг / изометрија

Склековите се неверојатна но и честопати занемарена вежба за горниот дел од телото. Има безброј различни видови склекови и во секој од нив ќе најдете нешто многу корисно. Едни од нив се пирамида склековите.

Се до почетокот на 70тите години на минатиот век и појавата на скапите и луксузни справи и фитнес центри, изометријата била неизоставен дел од тренажниот процес. Ова е потсетник за тоа дека не секогаш морате да поседувате или изнајмувате скапа опрема за да развиете сериозна мускулна сила и издрливост. Ова е обид за враќање на изгубениот сјај на изометријата.

Му ја мислите како да почнете со некаков програм за подобри стомачни мускули, а реално тешко ви е да направите еден кранч односно стомачен потисок. Еве едноставен начин како да ја зголемите издржливоста на мускулите од трупот што ќе ви биде основа за покомплексни вежби за абдомен.

FB Препораки