таг / избор

Веќе извесен период од страна на „Национална Географија” се прави листа на најистакнати авантуристи на годишно ниво. Изборот за минатата година е прилично интересен, составен од шест индивидуалци и еден тим. 

Патиките се основа на секој спорт. Цврстата и стабилна база е нешто што е предуслов за успешен тренинг и елиминирање на несаканите повреди на долг рок.

Минатата недела во Токио беа откриени маскотите за летните олимписки и паралимписки Игри 2020 година кои ќе се одржуваат во главниот град на Јапонија. Честа за избор на маскотите беше доделена на најмладите и најнадежните - децата. 

Најчесто одлучувачки фактор во изборот на спортски обувки е УДОБНОСТА, но таа е субјективна и најчесто не е гаранција за правилен избор. Добар избор на патики го намалува процентот на повредите во сите спортови, но најмногу во тркачките.

Како и секоја година, скијачкиот магазин Паудер (Powder) прави избор за најдобра ски фотографија за 2015 година. Ова е нивниот најтесен избор од 5 фотографии. 

При купувањето на велосипед, важно е да размислите каде и со кого сакате да го возите. Постојат многу различни видови велосипеди: градски, за трки, хибридни, планински...

Медитеранската диета во суштина е микс од навиките за јадења во повеќе региони долж Медитеранот. Речиси воопшто не е рестриктивна и на долг рок ќе ви донесе низа здравствени придобивки. Гурмани, навалете на вкусовите од Средоземјето.

Во класичен „пу пу не важи” потег преку неколку понови студии некои истражувачи и нутриционисти го променија мислењето околу „најважниот” оброк во денот - добро знаете за кој се работи. Видете, ако на редовно дневно мени ви е мрсна симитка (читај зејтин и брашно), тогаш и луѓево не се некаде далеку од реалноста. 

Вкусот не е единствената и пресудна работа заради која јадеме брза храна. Научниците тврдат дека човечката потсвест е силно привлечена од храната која ја доживуваме како „забранета и опасна”...

Кога станува збор за планинарење или прошетка во природа обувките претставуаат проблем за тоа како да се одберат правилни обувки, а притоа да се чувствуваме комфорно при движењето и да уживаме во убавините на природата.

Одлуката да посегнете по салата наместо по пржени компирчиња не мора да биде донесена со тешки маки. Едно истражување вели дека можете да тренирате донесување на добри нутри одлуки...

FB Препораки