таг / инфографик

Погледнете зошто ви е неопходна специјалната маст за благотворна масажа на колената...

Стапалата си бараат особено внимание и нега бидејќи се одговорни за многубројни движења, сакани и несакани прилагодувања во однос на подлогата. Тие се композиција од многу мускули, ситни коски, тетиви и лигаменти кои што даваат специфичност во реализацијата на движењата. Целата тежина од телото паѓа на нив додека секојдневно носиме разновидни обувки во кои се движиме, стоиме, спортуваме... и кои не секогаш ни се пријатни за носење при што придонесуваат за развој на габични и бактериски инфекции, испукани, уморни и болни стапала. 

За да нема повеќе забуни во однос на „кога гел”, а кога „крем”... 

Мапава првично е наменета за вагабундо типови, патувачи, авантуристи и туристи... Прикажани се сите земји одбележани во светло сино или кафеаво со што дава до знаење каде има добра или лоша по квалитет чешмовача. Ние сме одбележани со кафено (чудно малку, ние мислиме дека е поинаку). Инфографикот е дело на Центарот за превенција и контрола на болести од САД.

Споредба на гигантската фудбалска индустрија со просечните човечки живот на луѓето низ светот. Просечните плати на населението во Португалија во споредба со платата на Роналдо и други ѕвезди и колку домови би можеле да се изградат со цената на националните фудбалски стадиони..

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 26.02.2014, иницијативата НаТочак го финализираше својот годишен извештај за 2013 година.

Повеќенаменски гел составен од високовредни етерични масла, без штетни ефекти - тоа е Арника Алгасан гел!

Три чекори до подобар мускулен опоравок после вашите омилени спортски активности...

Се чувствувате лошо, нерасположено и надразнето по тешка солена вечера или надмината доза алкохол, а најчесто и изгледате како што се чувствувате. Сето тоа се должи на дехидрираноста на организмот. Ако на било кој начин се пронаоѓате во „не пијам доволно вода” овој инфографик може да ви ги подотвори очите.

Секој би требало барем да проба...

FB Препораки