таг / илустрација

Паѓа снег... заладува... замрзнува... се лизга... Ако сакаме да сме постабилни, мора нешто да научиме и од пингвините на кои мразот и снегот им се секојдневие. 

Сите знаеме дека здраво е да се јаде авокадо, односно алигаторска круша. Но која е вистинската доза и конкретните благодети на ова неутрално овошје (или ботанички кажано голема бобинка со една семка) можете сликовито да погледнете тука...

Доколку сте сомничави кон готовите производи, особено кон нивните прикриени состојки, тогаш пробајте да си ги направите дома. Не е тешко, а од една тура имате материјал за повеќе вкусни супички.

FB Препораки