таг / граѓанска иницијатива

2018 ја одбележува годината на најголемата граѓанска акција во светот - Светскиот ден на чистење. На тој ден, милиони волонтери од целиот свет ќе се здружат и ќе исчистат милиони тони ѓубре. Чистењето ќе се одржи во септември, а процесот започнува денес со мапирање на ѓубрето и дивите депонии во природата и во градовите.

Како другари по загадување Скопје и Мексико Сити имаат доста за меѓусебен муабет, поготово на темата за зголемување на градското зеленило кое и те како влијае на подобрувањето на чистотата и животот во градот. 

FB Препораки