таг / горна белица

Овој викенд, волонтери од еколошкото друштво „Грин Пауер” и планинарското друштво „Папрадиште” успешно трасираа нова 25-километарска планинска трансеврзала од селото Папрадиште, Општина Чашка до селото Горна Белица, Општина Македонски Брод. 

Звучеше некако премногу привлечно за да биде пропуштено - велосипедски маратон на струшката страна од Охридското Езеро именуван по автентично влашко име на едно село скриено во прекрасната Јабланица. 

FB Препораки