таг / гликогенско депо

Салепот се приготвува од коренот на ОРХИДЕИТЕ (ORCHIS) познати по прекрасните цветови во различни бои.  Постојат 24 семејства и околу 90 класи на орхидеи но само од некои се произведува салеп,  како orchis maskula I orchis militaris.

FB Препораки