таг / галерија

Фото: Иван Нешовски fotoROOT

Фотографија - Горан Петровски

Проектот е на фотографот Дејвид Перкинс. Ова се врвни танчери на својата домашна „сцена”, без шминка и без специјално осветлување...

За првпат оваа година во заедничка организација на  ЗАПС „Единак", TREX и ПСД „Макпетрол" на прекрасната Селечка Планина близу градот Прилеп се одржа трката „Момата Рок Трејл (Momata Rock Trail), трка во планинско трчање.

Фотографија - karas4training.com Фотографија од Момата - Александар Еленин 

Во Кина се вели дека сите „боречки вештини под небото произлегуваат од Шаолин“. Сите сличности се сосема случајни... Извор

Од 2005 година па наваму некаде во јануари се одржува најтешката трка на санки со кучиња La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc. Трката се протега во должина од 900км. низ француските и швајцарските Алпи и претставува огромен предизвик за секој натпреварувач и неговите верни сопатници.

На 27 Декември, веќе трета година по ред Болдер Натпреварот 'PlASTICMAN 3' го прославува својот роденден. Имено, овој предновогодишен болдер натпревар се одвива под маски, односно секој е маскиран според темата за овогодишното издание. Натпреварот помина во одлична качувачка атмосфера и дружење.

Фотографија: Петар Герасимов

Линк до видео ТУКА

Прекрасни пејсажи од канадски Јукон претставени преку леќата на Швајцарецот Бруно Аугсбургер кој во 2000 година ја открива оваа област и оттогаш поминува доста време сам со дивината, основната опрема и вештините за преживување.

FB Препораки