таг / фамилија

Полека, но радосно наближуваат секогаш долгоочекуваните празнични денови. Светлината на новогодишните елки, разноликоста и шаренилото на веќе украсените излози, изработените рачни украси на децата кои ги красат ѕидовите во градинките и училиштата, го најавуваат скорото доаѓање на деновите каде децата се чувствуваат како да живеат во бајка, опколени со многу чоколадни пакетчиња, играчки, модерни облеки, велосипеди, таблети... и што уште не.

Родителот има свои одговорности и задачи во својот професионален и личен живот. Интензивна и стресна работа, грижа околу домот, задоволување на потребите во домот, лични активности и хоби... Децата од друга страна имаат свои потреби и начини на истражување за осознавање на светот и себе си. Сакаат се да видат, да слушнат и почувствуваат. Да добијат љубов и внимание на повеќе начини.

Како што затоплува времето, така и мотивацијата за надворешни активности расте. Па зошто пасивно да се поминуваат деновите кога може целата фамилија да се активира на ролерки и да се пушти на стаза. Ви нудиме и 7 конкретни причини зошто треба да го направите овој потег!

Фотка на денот од фамилија Радевски на качување во Демир Капија. 

FB Препораки