таг / факти

Митовите и погрешното сфаќање, како и негативните стереотипи и ставови ги опкружуваат душевните болести. Последица на ова е стигматизацијата, дискриминизацијата и изолација на лицата со душевна болест. Кои се најчестите прашања во врска со душевната болест?

Ако веќе мора да правиме поделби тогаш светот нека е поделен на луѓе кои јадат десерт од чоколада и луѓе кои јадат десерт со ванила. Прв факт, овие вторите ги има во поголем број...

Фокусот е задржан на лубеницата, нејзините слатки детали и ситни семчиња...

Неколку освестувачки факти за децата што ќе ве размрдаат на време...

Во познатата сцена под туш од Хичковиот "Психо" како вештачка крв било користено течно чоколадо... 

Ако не сакате да бидете жртва на организираните концепти на дел од фитнес индустријата која ви продава какви не сомнителни произвиди за да ве раатиса од вишокот на поткожно масно ткиво или ви нуди рамно стомаче за една недела, тогаш е добро да прочитате неколку факти за основните физиолошки принципи во метаболизмот на мастите.

Една од најчестите неконтактни мускулни повреди е истегнување или затегање на препоните (дистензија на адукторната мускулатура).

Неколку факти за овој екстремно хранлив есенски дар...

Статистиката на спортски повреди во младинскиот спорт кај деца од 6-19 години во САД укажува дека на врвот од листата се наоѓаат шинувања и напрегања, фрактури, контузии, абразии и потреси. Интересен податок е што над 50% од овие повреди се случиле за време на тренинг, а не на натпревари.

Џони Вајсмилер (Johnny Weissmuller) е роден како Јанос Вајсмилер (Janos Weissmuler) во околината на Темишвар во Романија (Банат-Србија). СПОРТИСТ - ПЛИВАЧ, АКТЕР - најуспешниот интерпретатор на главната улога ТАРЗАН во филмовите изработени според романите на Едгар Рајс Бароуз.

Знаете дека е бобинка, знаете дека е полно со здрави масти и знаете дека е основа за вегански авокадонез без мајонез и гвакамоле. Еве неколку плус факти кои не сте ги знаеле...

FB Препораки