таг / есен

Есен е идеално годишно време за почетнички курсеви по параглајдинг и чистење на техника на понапредни пилоти.

Трчањето е спорт кој во голема мера се разликува од другите спортови на издржливост како пливање или велосипедизам. Ова е така првенствено заради тоа што во овој спорт постојано ја носите и чувствувате вашата сопствена тежина и второ затоа што формата и економичноста на движењето се нешто од кое во голема мера зависи успехот и крајниот резултат. За да го постигнете сето ова потребна е посветеност и уште поважно константност.На страна од вкусот и привлечноста за око, прашањето оваа сезона е кое грозје е поздраво, црното или белото?

Кој стапнал и го пропешачил овој дел на импозантната Шар Планина имедијатно бил шармиран од Љуботен, па затоа засекогаш се враќа на неговите падини. Така започнува нашата приказна..

Пиперка, ајвар, ама и тренинг во затворено веќе почнува да диктира мамурното годишно време. Малку на шала, навраќање на типовите кои можат да се пронајдат во маалските теретани упорно закачени на машините за џогирање. 

Тикварската сезона одамна почна и време е да испечеме една слатка и вкусна тиква. И верувајте нема лошо да ни дојде.

Овој викенд на 18.10.2015 година се одржа рекреативното октомвриско издание на Прв до Врв на кое во убавото есенско руво на планината Водно уживаа многумина кои одлучија токму на овој начин да го искористат неделното утро. Алгасан беше на врвот и ги поддржа сите оние активни и спортски љубители на планината. 

Вистинити .гиф приказни.

Дефинитивно утринско смути кое ќе ја разработи вашата машина со полна пареа. Нека не ве загрижува спирулината, едвај се чувствуваше на вкус. 

Сезонава си бара печена тиква, со душа ги чекаме јапонските јаболка и веќе сериозно ги ставаме цедалките за портокали во функција. Еве го бенефитот од портокаловата боја во вашата чинија или чаша.

Во периодот кога полека, но сигурно витамините престануваат да висат на дрвата, а и на самите нас ни паѓа витаминскиот биланс во организмот, јапонското јаболко настапува на сцена како коректор на отсутните неопходности. 

FB Препораки