таг / елена зисовска

Елена Зисовска тренира и се натпреварува во дисциплина која претставува ултимативно тестирање на човечките можности, триатлонот. Нејзин постојан предизвик во спортот е себенадминувањето, додека резултатите и наградите го докажуваат тоа. Освен во натпреварувањето во триатлон, Елена активно се занимава со мотивирање на поголем број на девојки да почнат рекреативно да се занимаваат со спорт во нашата земја. Голем предизвик за Елена е оваа сезона да се натпреварува на Half-Ironman трката и секако да го зголеми бројот на победи, да мотивира и напредува на сите полиња.

Во интерес да дознаеме нешто повеќе за „Специјална Олимпијада Македонија” како една од главните спортски организации кои ги вклучува лицата со интелектуална попреченост во најразлични спортски активности, ја контактиравме Елена Зисовска, помошник тренер по пливање-волонтер и координатор на програмата Млади Атлети во самата организација, но и редовно активна девојка на повеќе различни спортско-рекреативни полиња. 

FB Препораки