таг / екстремни спортови

Еден од добитниците на ГоПро наградите за оваа година е ова лудо летање над швајцарските Алпи од страна на пилотот во костум Брендан Ваинштаин. Спремете се за точно 1 минута лудница лет.

Сакајќи да дознаеме нешто повеќе околу новата сезона на Доупнесс (патем и околу новиот одличен трејлер), решивме да го исконтактираме првиот осомничен за истата - Горан Симјаноски, стара школа блејдер од Влае кој има детално познавање на македонската урбана сцена. Покрај ова се заинтересиравме и околу состојбата на овие спортови во нашата држава и начинот на кој би можеле да се развијат според размислувањата на авторот на оваа серија. 

Уживате во качување на планини но симнувањето ви е еден од помалку омилените делови? Можеби треба да му дадете шанса на параглајдерството. The North Face пред неколку дена објави видео на тема hike & fly, 13 минути уживање.

Дин С. Потер (14 април 1972 - 16 мај 2015).

Значи, постои линија на екстремни спортисти кои прават ретко видени потези со некои специјално скроени костуми низ воздухот и има една девојка која го јава овој погоре. Кој е пооткачен одлучете вие. 

Градоначалникот на француското гратче Шамони кое е светски позната локација за голем број на екстремни спортови во природа стави шестмесечна делумна забрана за летање со летечки костум (винсут) откако во краток временски период се случија неколку фатални несреќи. 

Ако некогаш сте згазнале на слеклајн, налик оние камионџиски траки за затегање на товар кои се распнати на некои два анкери значи ви станало јасно дека истото нема врска со одење со една нога на тротоар. Епа Тео тука изоде скоро 500 метри.

Здраво Гого што те натера да направиш ваков тип на емисија?

Дали екстремните спортови се храброст, лудост или желба да се победи стравот?! Зошто некои луѓе чувствуваат потреба за екстремни спортови и возбудувања?

Уметничкото око на Горан Симјаноски Ви го доловува животот во Скопскиот скејтпарк од прва рака.

FB Препораки