таг / еко спортски терени

Во новата година со една посебно убава вест за напредокот во еколошката ни човечка еволуција. Цела хокеарска лига оди во еколошки поход да го зачува тоа од што самиот спорт е создаден, мразот и зимските услови.

Тревата е зелена, но самите спортски стадиони знаат да бидат доста неодржливи користејќи многу енергија, вода и суровини при својата оперативност. Следуваат најдобрите примери како со помош на новите технологии и практики се менува еколошката слика на стадионите во светот.

FB Препораки