таг / ехо филмски фестивал

Љубителите на планинските спортови вчеравечер во киното Фросина како дел од фестивалот ЕХО имаа можност да ја слушнат презентацијата на еден од великаните во хималаизмот - Полјакот Кшиштоф Вјелицки.

Покрај великаните Вјелицки и Каро кои идната недела ќе настапат со свои презентации на деветтото издание на ЕХО филмскиот фестивал, ќе имаме можност да ги слушнеме презентациите на италијанските спортисти Ариана Трикоми (фрирајд скијање) и алпинистите Алберто Ости Гуераци и Алберто Шампликоти. 

Како што заврши четвртото по ред издание на ЕХО - Планинскиот филмски фестивал исполнет со одличен репертоар на презентери и филмска уметност вредна за гледање, украдовме малку време на еден од повеќето кривци за тоа што Македонија има еден ваков прекрасен фестивал, а воедно и директор на истиот, Александар Зарапчиев и позборувавме околу децибелите кои ги постигна овогодинашното ЕХО.

Во теков на наредниот период, ЕХО - Денови на планинскиот филм ќе продолжи да ве информира за активностите на фестивалот и новитетие во програмата која ќе следи.

Почитувани пријатели, пресреќни сме што можеме да ги објавиме датумите на одржување на најважната културна манифестација која ги слави планините и нашата љубов кон нив. Овогодинешното издание на Планинскиот филмски фестивал, „Ехо – Денови на планинскиот филм", ќе се одржи од 28-ми до 31-ви октомври. 

Покрај екстендираната петдневна програма со одличен избор на филмови, оваа година на деветтото издание на фестивалот на планински филм - ЕХО ќе можеме да проследиме и четири одлични презентации од звучни светски имиња во планинските спортови. Во прилог опфаќаме две од овие четири презентации.

Еден од најдобрите филмови по светските фестивали годинава, филм за искачувањето на Пукнатината на Векот "Century crack" - според Wide boyz односно „Широките Момци“, специјалисти за качување широки пукнатини во карпа. Тоа што можевте да го видите во кратка верзија на REEL ROCK 6 филмот, сега во целосна верзија на ЕХО фестивалот.

ЕХО денови на планинскиот филм, продолжува со промоција на филмовите кои ќе бидат дел од програмата од годинешното издание на 28/29/30/31 октомври 2013 во арт-киното фросина во МКЦ.

FB Препораки