таг / донација

Борјан Гигов на 19 мај ќе наполни 7 години. Ова детенце има повеќе дијагнози: аутизам, алалија, комбинирани пречки во развојот...но одобрен му е оперативаен третман во Германија со матични клетки. Мајката и таткото на Борјан, Ане и Трајче апелираат дека им се потребни 23.000 eвра за третманот на Борјан.

Фудбалската федерација на Македонија им донираше опрема (спортска опрема, фудбалски мрежи и фудбалски топки) на екипите од Третите лиги во сите шест региони во државата.

ДА МУ ПОМОГНЕМЕ НА ГОЦЕ ДА ГО ИСТРЧА СВОЈОТ ЖИВОТЕН МАРАТОН!

Прекрасна акција за децата од Бали каде јогата е духовно наследство, но поради комерцијалноста што ја доживува тие времено се оддалечиле од праксата заради перцепцијата дека јогата е скапа и за странци...

Фондацијата за остварување на желби на тешко болни дечиња, "Златна Рипка" со огромна поддршка од Motori.com.mk, Вечер и Bma Brothers ја исполнија првата желба.

Во Македонија имаме големи проблеми со сиромаштија, а во исто време создаваме големи количини на отпад кој немаме поим како да го решиме. Како дел од овој проблем е и најголемата иронија, фрламе храна која може да се донира на луѓето кои имаат секојдневна мака да си обезбедат храна. 

Диме Диме, среќлија, бериќетлија..  Диме Милановски е среќникот кој ја доби наградата од Виз Ер Скопски маратон да учествува на Њујоршкиот маратон...Сето тоа е ептен супер но, на Диме му треба малку поткрепа околу финансискиот дел: визи, повратен билет и престој во Големото Јаболко за недела дена.. Ајде добри луѓе, спортски души, тркачи и тркачки, да направиме Диме да си оствари убава желба..кликај на сликата!!

По лавината која 18ти април го направи најтрагичниот ден во историјата на Еверест одземајќи ги душите на 16 шерпаски носачи, група на познати фотографи започнуваат обид за собирање донации преку продавање на своите дела.

FB Препораки