таг / домат

Вкусно септемвриско ручече...

Ориентално популарно мезе, прифатено во целиот свет...

Летна комбинација од антиоксиданси, модриот патлиџан изобилува со антоцијанини, а црвениот со ликопен. Освен тоа, ова предјадење е исто толку вкусно како и што изгледа...

Лесно, брзо, вкусно и во сезона...

Од целиот спектар на овошното и зеленчуковото виножито, на пазарче во лето доминира црвеното. Повелете чифт причини да јадете повеќе црвено.

Можеби малку подзастанавте кај насловот, но тој е сосема точен и додека голем дел од нас доматот го сметаат за зеленчук, ботанички тој спаѓа во групата на овошја, а ние ќе го сместиме во групата на „чудесни“овошја поради неговите нутриционистички вредности.

Протеински наполнет домат, вкусен и лесен...

Лесна чорба богата со ликопен...

Свежо и освежително летно безмесно мезенце...

Детални содржински анализи немаме намера да правиме, ама постои една ставка која дефинитивно го прави кечапот и сите тие доматни, преработени пире производи поздрави од самиот претходник на истите. Навалете на кечапите од подрумските рафтови.

FB Препораки