таг / домашно

Кога баба го правеше со домашна урда...

Со овој рецепт добивате прекрасен домашен јаболков оцет кој можете да си го користите за убавина и за здравје.

Оди со леб, оризовки и слични додатоци за мачкање, а уште поубаво ќе оди како мезе со пијалоци при спортско финале. 

Поздрав до вашиот генетски код...

Лесен ручек со „рибешко” доколку сакате да додадете протеин и омега 3 на вашата трпеза. 

Брзо и едноставно, но вкусно и хранливо. Можете да експериментирате со додатоците како на пример со лук кој што ќе го обогати вкусот и хранливоста на палентата... но доколку немате потреба од социјализација и работни обврски по оброкот.

Kласичен француски сендвич на македонски во К4Т стил за појадок или вечера, сеедно... мезе или оброк, зависи колку калории сте потрошиле во текот на денот... во секој случај убаво.

Свежо и освежително летно безмесно мезенце...

Овие мусли барови се лично производство, а вие ќе внесете своја оригиналност ако нешто додадете или одземете во состојките.

Ако начекате во вашата рибарница не се двоумете...

Доколку при рака ви дојде дивеч и се мислите како да го припремите, повелете една интересна и вкусна идеја. 

FB Препораки