таг / ден 1

Сакав да тргнеме што е можно порано заради жешкото време, да возме до Велешко езеро, таму да правиме голема пауза, и попладнето да продолжиме. Според планот тој ден требаше да стигнеме до езерото Калиманци и да спиеме на брегот. Тоа е огромна километража. Но бидејќи ни беше прв ден, мислев дека би можеле да го постигнеме тоа. Но планот многу ќе се измени.

Тргнуваш некаде на пат, ама не си секогаш сигурен зошто го правиш тоа. Дали тоа е она што те исполнува? Или сега ќе одлучуваш дали ќе дозволиш да те исполни? Одиш за нечиј инает? Ќе докажуваш некому нешто? Тргнуваш со една намера, но не си сигурен дека тоа е тоа што те води. Потсвесно имаш други мотиви. Верувај. Целта на оваа експедиција беше да ги качиме трите најтешки превои на Алпите посетени од Тур де Франс (Кол ду Галибие, Алп Дуез и Мон Венту) и попатно да изгледаме некоја етапа на трката. Фамата што се случи со знамињата не беше планирана. Сакав само да го развеам македонското знаме како што тоа го правам насекаде.

FB Препораки