таг / дедомразовска трка

Како едно од најинтересните традиционални и рекреативни заокружувања на старата и поканување на новата година е Дедомразовската Трка која се одржува на претпоследниот викенд секој декември. Оваа година на истата учествуваа рекорден број на дедо (и баба) мразовци кои го доведоа расположението на високо ниво. Уживајте во видеото и имајте уште поактивна и раздвижена 2017... 

Во недела на 27 декември се одржа Дедомразовска трка како дел од празничната предновогодишна програма на градот Скопје. За настанот во кој центарот на Скопје поцрвене со растрчани дедомразовци, се пријавија повеќе од четиристотини учесници.

FB Препораки