таг / даска

Во 1998 година Микаел Дуганов, или попознат како Мики, ги рипна скалите на кеј со кик флип. Тоа воедно беше и првиот документиран кик флип преку тие скали.

Даска, не за сурфање туку за веслање. Во принцип поголема, габаритна даска. Е тоа е педлборд. А пошто зафаќа квадратура еве што може да се прави врз него во вода.

FB Препораки