таг / црвено

Село Мушково е прекрасно кратовско село на Осоговските планини на надморска висина од 1130м. Компирите се традиционално мезе за зимските вечери, се разбира во комбинација со добро црвено вино од познатиот кратовско - вулкански вински регион.

Од целиот спектар на овошното и зеленчуковото виножито, на пазарче во лето доминира црвеното. Повелете чифт причини да јадете повеќе црвено.

FB Препораки