таг / crossfit

Викендов, на 27 Април 2014 година во организација на Фитнес Револуција од Ниш се одржа Кросфит натпреварување во кое Кросфит Скопје зема активно учество како коорганизатор, почесни гости и со натпреварувачи. Учество на овој натпревар земаа 37 учесници од различни градови во Србија во две категории, мажи и жени.

Оваа статијa ќе ви овозможи да ги решите дилемите како да барате и каде да почнете да вежбате CrossFit. 

Да не биде дека не сме го спомнале човекот кој се здоби со титулата „најфит на планетава“ веќе трета година по ред, растурајќи ги колегите на CrossFit. Еве нешто околу него и мотивацијата која успеа да го покрене од слабите резултати на почетокот од овогодинашното натпреварување. 

Водечкиот Европски интернет портал за CrossFit Boxrox.com нè контактираше и направи интервју со сопственикот и главниот тренер на CrossFit Skopje. Подолу следува интервјуто на англиски јазик. 

Кросфит натпреварот што се одржа пред една недела (31.05.13) во Белград во гаражите на трговскиот центар  "Пашино брдо" беше одлично искуство за мене. Клубот "Спартанац" организираше интерен натпревар на кој како гости бевме поканети Јас и Јане Симски кои воедно и бевме единствени претставници од Македонија. 

FB Препораки