таг / чистота

Во една наша статија - ВАКА ГРАДОТ МОЈ ДА БИДЕ... ја разработивме тематиката на еколошки најчистите градови на светот, па еве во оваа со наслов „Зошто градот чист да биде" ја опфаќаме и далекусложната причина за истото. 

Додека Скопје, Битола, Тетово и останатите претерано урбанизирани ќошиња од државава се гушат во катастрофално загадување, некој отишол на планина за да дише и се движи по оваа чистота. Ова е само мала мотивација од нас за вашиот претстоен викенд избор. Што повеќе на планина, тоа подобро...

FB Препораки