таг / брокула

Освен прекрасниот пејсаж, есента ни обезбедува разновидност од овошје и зеленчук преполни со витамини и минерали што ни помагаат да се справиме со студената зима и болестите што ги таа носи.

Воспаление на грлото, ви тече носот и кивате... имате симптоми на грип кои почнуваат да се појавуваат секоја година, речиси во исто време, и ќе бидат присутни отприлика до почетокот на пролетта.

Ако живеете во градска средина каде загадувањето на воздухот е високо, дишењето особено во зимските денови може да биде отежнато, покрај штетноста и канцерогеноста на честичките што се вдишуваат. 

Режимот на исхрана со органски и природни производи е најоптимален начин да се води здрав живот и да се превенираат болести кои се последица на современиот начин на живот.

Оброк кој може да ви одземе најмногу 20тина минути за подготвување. Лесен е за навечер, доколку имате потреба покасно да јадете.

Еден од начините на кои телото може да се заштити од вирусите или кога се чувствувате уморни и вашиот имунитетот слабее е консумирањето на течности што содржат висока хранлива вредност, но исто така содржат и антиоксиданси.

Витаминот К е веројатно најмалку познат витамин, но има важна улога во здравјето на луѓето.

Понекогаш малку од она што ќе го додадете или одземете од оброкот може да направи голема разлика...

За сркање и уживање...

Дали е брокула или карфиол не сме сигурни. Сигурни сме дека изгледа како карфиол на прв поглед, а има вкус на брокула. Сигурни сме и дека е премногу забавно да се готви со една толку интензивна боја, а уште по сигурни сме и дека таа интензивна боја е премногу здрава.

FB Препораки