таг / брејнобрејн

Секој родител посакува неговото дете да го достигне својот максимален креативен и интелектуален потенцијал. Креативноста им носи многу бенефиции на децата подоцна во животот. Факт е дека креативните лица се пофлексибилни, полесно ги совладуваат пречките и гледаат можности таму каде што другите гледаат проблеми.

Еве неколку фантастични совети како да му помогнете на детето да расте и да се развива. Убедени сме дека овие совети ќе ви помогнат да создадете добра врска со вашите деца, а што е поважно од тоа?

Како што се враќате во училиште и почнувате со работа еве еден предлог што драстично ќе влијае на вашата школска година: поставете им многу прашања на учениците.

Повеќето деца сакаат да започнат да одат на училиште. За децата училиштето е само уште еден развоен предизвик за кој тие природно се оптимисти дека ќе го совладаат и се внатрешно мотивирани да бидат вклучени во тој процес.

Една од најважните подготовки за училиште не ја собира во училишниот ранец и нема опција за онлајн нарачка, но е есенцијална и незаменлива како молив. Како кутија со боици може да ја има во многу бои и со неа може да го опремиме секој ученик. А со тоа може да го промениме светот на секое дете.

Дали неуспехот е позитивна можност да се научи и подобри, или е негативно искуство што го попречува успевањето? Како родителите одговараат на ова прашање има големо влијание на тоа колку децата ќе мислат дека можат да го подобрат нивниот интелект преку напорна работа.

FB Препораки