таг / бодибилдинг

„Од неодамна во моето мени го внесов и Нутри протеинскиот леб на Жито Лукс кој содржи висок процент на протеини и е многу вкусен. Многу често ме прашуваат дали смее да се јаде леб. Да, може да се јаде Нутри протеинскиот леб на Жито Лукс.”

Една добро структуирана програма треба да ја подобри јачината на еден млад спортист, а со тоа да се намали ризикот од спортски повреди и да се подобрат неговите атлетски перформанси.

Азотен оксид (Nitric Oxide) е природен гас кој се произедува во телото преку специфични ензими наречени азотно оксидни синтази, кои ја разградуваат аминокиселината аргинин.

BCAA се три есенцијални аминокиселини од разграден ланец (леуцин, исолеуцин и валин). Тие се есенцијални поради тоа што телото не може да ги создаде само од другите аминокиселини, затоа потребно да се внесат преку исхраната или суплементите. Важно е да се внесат затоа што сочинуваат 40 проценти од дневната побарувачка на телото од 9-те есенцијални аминокиселини.

21 век... Најнов период... Сегашност... Време на развиена технологија до степен на научна фантастика. Време на развиена индустрија, техника, алатки за комуникација и многу други нешта. 

Енергетските гелови се лесно пренослив и удобен начин да се надополни телото со јаглехидрати при долготрајни активности кои бараат висока издржливост.

Креатинот е азотна органска киселина која може да се најде во месото и рибата, но се продуцира и во човековото тело од амино киселините глицин и аргинин. Тој е еден од најистражуваните и најупотребувани суплементи во историјата на спортската нутриција поради неоспорената ефикасност во она што го ветува и неговата безбедност при користењето.

Професионалниот бодибилдер Мирко Петровски е новото засилување во тимот на бренд амбасадори на Polleo Sport во Македонија.

Македонија на Светскиот Фитнес шампионат 2015 кој ќе се одржи од 13ти до 16ти ноември во Будимпешта, Унгарија ќе биде преставувана од тројца наши натпреварувачи во две категории: Марија Нацева - Бикини Фитнес; Томица Милушевски - Физик; Еролинд Качалнику - Физик. Тие денес ќе отпатуваат за Будимпешта каде ќе ги направат последните подготовки до претставувањата закажани за 14ти и 15ти ноември. 

"Strength does not come from physical capacity. It comes from an indomitable will." - „Силата не доаѓа од физичките капацитети, таа доаѓа од непокорливата волја.“ / Махатма Ганди -  Пред неколку дена додека правев кардио сам во теретана, размислував за тоа што всушност е бодибилдингот, нешто што едвај може да се нарече СПОРТ.

FB Препораки