таг / билки

Почнувате се почесто да одите во природа и ви се допаѓа, крадете слободни денови за на планина, уживате во мирисите на околните билки, чаеви, цвеќиња, овошја и печурки, а поим немате кои се и што се. Ајде на кликање и пак ќе ве потсетиме да внимавате со печурките, тие најдобро локалецот ги разбира... Мајчината брзо ќе ја најдете и без оваа апликација. 

Неделна доза на омега три!

Нокаутирај ги стресот, анксизноста и депресијата со овие природни чаеви и билки...

Од една страна се оние кои манџата ја зачинуваат со што им дојде при рака и секогаш е вкусна, а од друга оние кои се плашат да експериментираат. Првите само напред, а што се однесува до другите ова е инфографик за вас...

Ако аспиринот и аналгинот се задолжителни во шкафчето во купатило, ова се билките задолжителни на прозорот во кујната, а богами и во секое тавче.

Највкусниот додаток за таратур, кисели краставички и риба дава и многу лековити придобивки.

Водата од водовод баш и не е најдоброто решение за наводнување. Алтернативата е бесплатна, а бара само малку да вложите од вашето време и дворски простор...

Направете си домашни пастили како хербална превентива или орален антисептик, по рецептот на баба ми...

Дали сте и Вие од оние кои како деца го тргаа кимот од кифличките на мама?! Испаѓа дека мама знаела зошто упорно секоја тура повторно ја зачинува...

Ако досега уживавте во италијанската кујна еве причина повеќе, без грижа на совест, да смачкате уште некоја доза паста со најпознатиот италијански прелив.

Многу фолклор и многу љубов. И додека некои жени во средниот век гореле на клада бидејќи ги опивале мажите со мирисот на лаванда, денес мажите треба да се им се заблагодарат на оние кои тоа им го приредуваат.

FB Препораки