таг / бебиња

Иако неприкосновено млеко за бебиња си е мајчиното, во останатите случаи често се води дебата за тоа кое адаптирано млеко е подобро за нив, кравјото или козјото... 

Редовните телесни активности од барем дваесетина минути, три пати неделно се поврзани со подобра мозочна активност на вашето бебе - вели Дејв Елемберг професор на Универзитетот во Монтреал.

За вашето дете да стане јако како Супермен и паметно како Ајнштајн, подобро обрнете внимание на оброците кои му ги служите уште од најрана возраст. Тие треба да бидат идеално избалансирани, односно да влучуваат продукти кои се богати со хранливи материи неопходни за здравиот раст и развој на бебињата.

Во денешно време има голем број на фирми кои произведуваат облека и обувки за деца што гарантираат сигурност, удобност и навистина е тешко да се направи правилниот избор. Постојат нeколkу факти што треба да ги знаете за карактеристиките на детското стапало, а ќе ви помогнат при изборот на вистинските обувки.

Интересно видео за пливачките вештини кај бебињата. Овие 9 месечни близнаци од Велика Британија едноставо "лебдат" над водата! Пливањето за бебиња го има во повеќето земји во светот, за жал кај нас сеуште оваа услуга не е возможна пред се поради не соодветните услови на базените ("свежа"вода, слабо греење и сл.). Ама затоа користете го секој момент и пливајте со вашите бебиња (нормално "очите ширум отворени" :))!!!

FB Препораки