таг / бџџ

Во извонредна амтосфера овој викенд помина семинарот за понежниот пол на кои присуствуваат 70 УЧЕСНИЦИ!!!

На вчерашниот турнир за бразилска џиу џица за деца од 4 – 17 години "BJJ JUNIOR II" кој се одржа во Белград Србија нашиот тим од "Д СТРОНГЕСТ & ROOTS BJJ" предводен од Председателот на Македонската Федерација за Бразилска Џиу Џица, Алексовски Ивица освои 15 МЕДАЛИ!!!

Шампионскиот тим на Роотс БЏЏ на турнирот „Gameness Macedonian BJJ Open 2015" освои 50 медали, од кои 12 ЗЛАТНИ, 18 СРЕБРЕНИ и 20 БРОНЗЕНИ МЕДАЛИ.

Овој викенд во Белград заврши меѓународниот турнир во граплинг на коj нашиот македонски тим составен од тројца натпреварувачи, членови на „Д Стронгест & РУТС БЏЏ" од Скопје освои 3 медали.

Оваа сабота на 25.10.2014 нашите репрезентативци во бразилска џиу џица ќе се натпреваруваат на еден од најсилните турнири во бразилска џиу џица "Serbia BJJ Open 2014" во организација на Српската Федерација за БЏЏ.

Што е BJJ? Боречка вештина и одбранбен систем, кој се фокусира на граплинг и борба на земја.

Овој викенд во Загреб, Хрватска во организација на Хрватската Федерација за БЏЏ и Хрватската Не Ваза ЏЏ Федерација се одржа еден од најквалитетните турнири во регионов, познатитот "EAST EUREOPEAN BJJ OPEN 2016".

Македонските БЏЏ претставници се вратија со 16 медали и ТРЕТ НАЈДОБАР Тим на "Montana BJJ Open 2015" – Бугарија

Вчера во Ниш на големиот меѓународен турнир во бразилска џиу џица, нашите представници составени од борци од БЏЏ клубовите кои се дел од Македонската Федерација за Бразилска Џиу Џица освоиа 20 медали и беа ВТОР НАЈДОБАР ТИМ на ТУРНИРОТ (само неколку поени после првопласираниот тим кој беше со двојно повеќе свои представници). На турнирот имаше над 200 борци од многу клубови од Европа кои дојдоа со своите најквалитетни претставници.

Со одличните настапи во повеќе различни боречки дисциплини и пред се` поради неговите осум години, Кико го гледаме како огромен потенцијал за македонските боречки вештини, па решивме со него и неговите родители да направиме интервју за успесите и гледиштата на малата-голема ѕвезда во Германија.

Разговор со Роберт Наумоски, поим за боречките вештини во Австралија, неговата родна земја, но и во Македонија, државата од која потекнува и каде токму тој преку неговиот клуб Roots Brazilian Jiu Jitsu и нашиот Алексовски Ивица ја има донесено Бразилската Џиу Џица тука. Првиот носител на црн БЏЏ појас во светски рамки за Македонија е тука овој месец каде работи на ширењето и усовршувањето на овој спорт, па немаше никаков проблем да поразговара со нас на оваа тема. 

FB Препораки