таг / балкански првак

Балканскиот двократен карате првак Абдурахим Идризи успешно ја заокружи натпреварувачката година со освоени 26 медаљи од кои 20 златни, 1 сребрена и 5 бронзени. поред тоа се оваа година ги освои титулите светски, европски шотокан првак.

Од 5-тото Европско Шотокан првенство и првиот Светски Шотокан куп кое се одржа во Бурса, Турција се вратив со 5 медали.

Во петоκот на 29.03.2013 во Κρагуевац, Сρбија се одρжа балκансκото κаρате пρвенство. Минатогодишниот пρваκ Абдуρахим Идρизи ја ОДБΡАНИ ТИТУЛАТА "БАЛΚАНСΚИ ПΡВАΚ" во боρби, а во κати освои бρонзен медал.

FB Препораки