таг / апалачиан треил

Може да ја замислиме реакцијата на оние кои не знаат дека вакво нешто постои на Апалачиан Треил..

Минатата година некаде на есен, ултрамаратонецот Карл Мелцер - познат како Speedgoat (брзата коза) во 45 дена 22 часа и 28 минути успеа да ја мине најпознатата американска планинска трансверзала Апалачиан Треил која се протега околу 3500 километри. И сигурно ќе се запрашате како ли целата оваа организација и подвиг изгледаат од прва рака...

FB Препораки