таг / анджеј баргиел

Овој викенд во рекорден ден по број на успешни искачувања на К2 се најде Полјакот Анджеј Багиел кој успеа да стане првиот човек што го искачил К2 и го спуштил со скии. 

Оваа сезона на К2, младиот и успешен полски ски-алпинист и тркач Анджеј Баргиел ќе се обиде да го направи првото успешно спуштање со скии на вториот врв по височина на светот. Историјата на овие обиди не е баш најсјајна, но да се надеваме дека младиот Баргиел безбедно ќе успее во својата намера.

FB Препораки