Search

На 19.11 оваа недела, во околината на градот Штип се одржа четвртото издание на трката во планинско трчање Струмина Треил.

Авторските права за музиката што го прави трчањето по асфалт, му припаѓаат на Моцарт. Неговите композиции се слушаат на секој маратон. Но, авторските права за планинарското трчање дефинитивно припаѓаат на Лудвиг ван Бетовен. На 15 Ноември, Бетовен и неговата „Ода на Радоста" ечеше по Штипските ридови. 

Денес е последен ден за да се пријавите за учество на овогодинешното издание на трката во планинско трчање Струмина Треил 2015...

Овој месец на 19 ноември во Штип ќе се одржи четвртото издание на трката во планинско трчање Струмина Треил. Пријавите се веќе отворени. 

Протегнете нозе и запишете уште една планинска трка на вашиот календар. На 15 ноември ќе се одржи второто издание на Струмина Треил во околината на Штип.

На 20.11. 2016, поточно наредниот викенд во организација на TREX Македонија е закажано третото издание на трката Струмина Треил кое ќе се одржи во околината на Штип. Пријавувањето трае до 11.11.2016, па ги повикуваме сите заинтересирани да го најават своето учество. 

Викендов во околината на градот Штип се одржа петтото издание на трката Струмина Треил. 

Во следните 10 дена, до 11 ноември ќе можете да се регистирате за петтото идание на трката во планинско трчање во околината на Штип - Струмина Треил. 

Овој викенд на 15 ноември по разноликите штипски ридови и долини се одржа второто издание на Струмина Треил - трка во планинско трчање која има за цел развој на овој спорт во источниот крај на Македонија. 

Со учество на 110 натпреварувачи, доминантно домашни но и странски поединци, и во одличен есенски амбиент се одржа третото издание на трката во планинско трчање Струмина Треил која се одржува во околината на Штип. 

Овој викенд во учество на околу 70 натпреварувачи во градот под Исарот и околните ридови се одржа првата трка во планинско трчање „Струмина Чешма“.

Во одлична атмосфера и дружење оваа среда на 4 мај во киното Фросина, МКЦ беше одржано третото издание на фестивалот за филмови поврзани со планинското трчање „Луѓе како нас” 2016. 

Оваа 2019 година во екот на пролетниот период, охридско-преспанскиот регион и планината Галичица ќе бидат домаќини на нов спортски настан со две трки во планинско трчање - Охрид Треил. 

Ако сте чуле за планинско трчање, сигурно сте чуле и за Крали Марко Треилс. Најпознатата, најубавата, најтешката и најдобрата трка од ваков тип во нашата земја. Оние кои се дел од овој спорт веќе им се познати патеките на 16км, 31км и 65км како дел од оваа трка. Вие знаете дека она за што ќе пишувам во трчачките кругови се нарекува - извештај. За сите останати, дозволете ми да ви ја презентирам оваа трка и да ви го претставам и доближам овој релативно нов спорт кој ќе ве однесе најдалеку до вашата суштина и ќе ве запознае со најдлабоките инстинкти на вашето тело и вашиот дух.

Профили

Не се пронајдени профили кои одговараат на внесените клучни зборови.