Наслов

Успешна 2015 за Идризи

Балканскиот шампион Абдурахим Идризи со успех ја заврши 2015 та година.

Оваа година за Идризи беше исклучително важна бидејќи токму оваа година првиот дел од годината се натпреваруваше како ученик (11-14 год) а вториот дел од годината се натпреваруваше веќе како кадет.
Натпреварувачката година ја започна во Самобор на Гранд При Кроација каде се закити со две златни медаљи во кати и кумите, потоа настави со успесите на турнирите во Скопје, на Фунакоши опен и на Гази Баба опен каде се натпреваруваруваше само во кати и се закити со две златни медаљи. Во Април најпрвин учествуваше во Улцињ каде што златен беше во кати а сребрен во кумите.

Продолжи во Ѓурѓевац опен во Хрватска одкаде што се врати со две златни медаљи и една бронза, тука за прв пат се натпреваруваше како кадет. После тоа се оджа државното првенство за пионери од 11-14 год. За него оваа беше последна како пионер, тука стана државен првак во кати и бронзен во борби со што се стекна со право да учествува на Балканското првенство за деца 11-14 год. Во Херцег Нови Црна Гора. Првенството го заврши со бронзен медал во кате со што ја заврши пионерската кариера со 11 медаље од кои 7 златни, 1 сребрена и 3 бронзени.

Во вториот дел од годината, за прв пат како кадет учествуваше на светскиот куп во Умаг Хрватска, тука беше прекрасен во кумите и стана трет на светскиот куп, веднаш потоа без одмор замина во Ерзурум Турција каде што стана вицепрвак на Паландокен во кати,
После оваа настави да се натпреварува само во кати. Веќе во септември учествуваше на државното првенство за кадети, Јуниори и У21 и стана државен првак за кадети во кати, истиот успех го повтори на плеј офф каде што повторно беше прв. На турнирот во Струга каде што беше прв.

Како дел од државната репрезентација заминаа за Ријека на Кроација опен кој беше замена за медитеранското првенство, тука во силна конкуренција стана петти, со овој успех стана дел од државната репрезентација на Македонија која замина на стското првенство за кадети во Џакарта Индонезија, имаше една победа и еден пораз но стекна огромно искуство, за кратко време поврорно се одржа државниот шампионат за кадети во Скопје, и тука беше незаменил и освои златен медал кој после една недела го повтори успехот во плеј офф, со овој успех Идризи како дел од државната репрезентација замина на Балканското првенство за кадети во Дубровник, таму се две победи и два порази беше седми.
Значи како резиме Идризи оваа година вкупно освои 18 медаљи од кои 12

29 Декември 2015

За авторот