Инфо

Краток историјат: Џудо клубот МИОКИ е основан во 2001 година на иницијатива на Одисеј Албановски и Миодраг Лега. Името е кованица од имињата на основачите Миодраг- МИО и Одисеј- ОКИ. Прв претседател и прв тренер на клубот е Одисеј Албановски – дипл.професор по физичка култура. Први членови и натпреварувачи се Игор Паскоски и Александар Ѓорѓиоски кои на првиот настап за клубот на Државното првенство за сениори 2001 ги освоија првите места во категориите -60 кг и -66 кг за веднаш потоа во состав репрезентативниот тим да настапат на Европското првенство во Париз. Во 2005 Одисеј Албановски ја отстапува тренерската позиција на Игор Паскоски и Александар Ѓорѓиоски и двајцата дипломирани професори по физичка култура. Во 2010 Одисеј Албановски ја превзема функцијата Спортски Директор
Следи 0
Го следат 2

Следи

Корисникот не следи други корисници.

Слики

Корисникот нема објавено слики.

Настани

Корисникот не присустувал на ниту еден настан до сега.