Инфо

Образование: Дипломиран инженер архитект
Професија: архитект

Искуство во областа на боречките вештини:

- во 2000 година почнува да тренира аикидо.

- во 2002 година почнува да тренира аикидо под менторство на учителот Микеле Кваранта.

- во 2003 година станува член на Аикидо федерацијата на Србија и Црнагора – Аикикаи СЦГ (денешна ААС), за да има можност да полага за степени во признаена аикидо организација од Аикикаи фондацијата во Јапонија.

- во септември 2005 година го основа аикидо клубот Хенбо во Скопје.

- во август 2006 година го основа Аикидо Икеда доџо - Скопје.

- во април 2008 година положува за 1°Дан пред Микеле Кваранта сенсеи.

- во март 2011 година положува за 2°Дан пред Микеле Кваранта сенсеи.

- во септември 2012 година патува за Јапонија, на аикидо конгресот организиран од Меѓународната аикидо федерациа (IAF). Во истата прилика, една недела вежба и учи во центарот на аикидо светот - Аикикаи Хомбу во Токио, на часовите на Дошу Моритеру Уешиба и Вака сенсеи Мицутеру Уешиба.

- во март 2015 година положува за 3°Дан пред Микеле Кваранта сенсеи.

Има учествувано на над 100 аикидо семинари низ Европа, од кои 9 седмични аикидо летни школи, а ја има посетувано и специјалната тренерска школа за дидактичкиот систем на Масатоми Икеда сенсеи.

Примарно

Clubs

  • Аикидо центар „Хенбо“ - Скопје

Organizations

  • Македонска Аикидо Федерација - Аикикаи Македонија
Следи 0
Го следат 1

Следи

Корисникот не следи други корисници.

Слики

Корисникот нема објавено слики.

Настани

1
27 Февруари, 2016 - 11:00

Статии

Корисникот нема објавено ниту една статија до сега.