Статии

По некое време ја учиш суптилната......

Ова е класична компир салата, едноставна за подготвување и супер за во лето и зима, со рипче или мевце, со вино и ракија и секако добро друштво.

Баш затоа и ја сакам.

Лосост е лесен и брз за приготвување, многу сочен и вкусен. Може да се послужи во комбинација со нај различно вариво и секаков компир, освен жив нели.

На њоките им треба многу малку време да се спремат а посебно во ваква свежа комбинација. Идеално како лесен оброк или како додаток со месо или риба. Уште по идеално за лесен флерт со тој или таа што сте ја поканиле на дружење (немојте да го заборавите виното нели).

Значи најважното тука е месото кое што треба да биде свежо инаку ништо не правиме. Додека да ме научат по месариве нема што немав пробано за да ми чуваат од бифтеков. Некогаш идев рано на отварање да ги фатам, им влегував во ладилниците, дури еднаш ме прашаа дали ми е за бебе што толку сум упорен и од преголема желба само си климнав со глава. Целта ги оправдува средствата. Сега си немам проблем.