Наслов

Македонски тост сендвич

Клуб сендвич домашно, по македонски...

 
  • 3 парчиња тост лепчиња
  • 50г урда
  • 50г пилешки печен стек
  • 3 печени црвени пиперки
  • магдонос
  • бибер
  • луто пиперче (по желба)
 

1 Парчињата се премачкуваат со урда, а потоа се редат пиперките.

2 Одозгора се редат ленти од пилешкиот стек.

3 Се додава гранче од магдонос и се наросува со бибер.

4 Постапките се повторуваат, а сендвичот се сече на половина со сотар нож...

 

 

 

 

16 Септември 2015

За авторот