Наслов

Еротичен сируп од смокви

Препорачуваме да се консумира на свеќи, во комбинација со добро вино и вашата друга половина...

 
  • 300 грама смокви
  • 3 лажици мед
  • 100 мл бело вино
  • гранче рузмарин
 

1. Смоквите се лупат и се ставаат во тенџерче, им се додава медот и белото вино.

2. Рузмаринот се чисти од гранчето и игличките се ситнат со нож на даска за сечење, се додава во садот.

3. Се вари на тивко околку 15 минути и добивате прекрасен додаток за сладолед, пишкоти или кекс.

 

16 Септември 2015

За авторот