Наслов

Чили канапеи

Вкусно, интензивно мезе што отвора апетит...

 
  • Чили пиперчиња
  • 30 грама тврдо сирење
  • рузмарин
 

1. Лутите пиперчиња се сечат по должина со рачка, семчињата се вадат.

2. Во секоја половинка се става по една коцка 1x1 см сирење. 

3. Одозгора се зачинува со ситно сецкан рузмарин.

4. Се пече на фолија околку 15 минути, додека да се растопи сирењето.

30 Октомври 2016

За авторот