Наслов

Благи пржени лепчиња

Пробајте ги старите добри пржени лепчиња во благо руво.

 
  • суви сечени кришки
  • 2 јајца
  • шолја млеко
  • прстофат цимет
 

Подготовка

1 Се подготвува смесата од јајца, млеко и цимет.

2 Интензивно се меша, а потоа се натапкуваат кришките од двете страни.

3 Се пржат на путер додека не пожолтат.

 

25 Октомври 2017

За авторот

Најнови членови

На Facebook