Наслов

Лоши диети вредни Оскар

Нема ништо здраво нити пак убаво во товење бонус 30 кила на своја килажа, нити пак јадење на едно јајце на ден за улогата на Мек Конахи, ама кога Оскарите и доловувањето на улогата се во прашање, никој не те прашува. Тие бар бркаат Оскари, вие не бркате ништо, па затоа, не правете вакви лоши осцилации.

Од друга страна, приказните на дел од овие актери ќе ви покажат како со правилен режим на исхрана и вежбање можете да ги надокнадите или изгубите она што претходно сте го промениле. 

Метју МекКонахи во "Dallas buyers club" (-17 кг.)

Де Ниро играјќи го Џејк ла Мота во "Raging Bull" (+27 кг.)

Том Хенкс во "Cast Away" (-22 кг.)

Кристијан Бејл во "The Machinist" (-28 кг.) стасал до 54 кг. а живеел на едно кафе и едно јаболко на ден, или конзерва туна (околу четири месеци)

Бејл за неговиот следен филм "Batman Begins" (го враќа минусот и на тоа става + 27 кг.)

Рене Зелвегер за "Bridget Jones's Diary" во 2001 и 2004 (+10 кг.)

Рене во периодот помеѓу 2001 и 2004 (топ)

Мет Дејмон за "The Informant" (+13kg.) од пица, хамбургери и пиво...

Мет во 1996 за филмот "Courage Under Fire" (-18 кг.)

Натали Портман за "The Black Swan" (-10 кг.)

„Грамадата“ Фифти во "Things Fall Apart"

Извор и додатни ликови кои се ставале на лоши диети пред платното

П.С. не се обидовме да ги преведуваме филмовите на македонски бидејќи тоа знае да биде нож со две острици. 

03 Март 2014

За авторот