Календарче за сезонски производи

Наслов

Сезонски производи за земјоделски "необразованите''

Не дека ти треба факултет да знаеш дека на патлиџанот не му е сезона во зима или на тиквата во лето. И да, во маркет ќе најдете сè и сешто, ама сезонското најчесто е раснето тука, близу, и не е довлечкано прекуокеански. Еве, прирачник за сезонско овошје и зеленчук што отприлика може да се аплицира и за наше поднебје. 

10 Декември 2013

За авторот