Наслов

Нема потопло јадење од домашното

Видео за отворање очи ако јадете надвор од дома, трипати на ден...

Како што самиот автор на видеото вели, не можете да регулирате, а ниту да замислите колкава количина на шеќер, сол и масло има во готовите јадења.

Дека готовата храна (создадена во фабрички улсови или ланци за брза храна) создава зависност кај потрошувачите во последно време сè посилно се поддржува и од научните кругови, а во комбинација со намалена физичка активност се создаваат услови за појава на кардиоваскуларни заболувања, дијабетес или дебелина.

Затоа, наравоучението е, јадете што сакате, ама гответе си го сами!

11 Декември 2014

За авторот