Лекција вредна да се сподели

Наслов

Ентомофагија?!

Што е вкусно, полно со протеини, го имаме на залиха и не го јадеме? Бубачки!

Ентомофагијата е нешто што постои веќе илјадници години, само терминот е свеж. Инсектите биле главен дел во исхраната на античките Грци и Римјаните, а понекогаш и деликатес. Денес на светот живеат 2 билиони луѓе во тропските предели чија што исхрана се потпира токму на инсектите. Зошто остатокот од светот се ежи при самата помисла?

И? Би пробале ли вие пржени тарантули?

06 Јануари 2014

За авторот