Наслов

Храна што го забрзува метаболизмот и согорува масти

Храната може да го забрза метаболизмот, така што ќе да согорувате повеќе калории...

Еве која храна треба да се консумира за да се согорат мастите и да се изгубат вишокот килограми.

Лути пиперки – тие содржат каспаицин, состојка која помага при согорување на калории.

Зрна – Вие ќе согорувате двојно повеќе калории доколку консумирате храна богата со растителни влакна, наместо обработени продукти.

Зелен чај - тој содржи состојка наречена EGCG, која го забрзува метаболизмот.

Пилешко месо - ќе горите околу 90 калории при консумирање на порција пилешки гради кои што имаат 300 калории.

Млечни производи со помалку маснотии – богати се со калциум и витамин Д, овој вид на храна исто така го забрзува метаболизмот.

Кафе - Една студија покажа дека тие што консумираат кафе имаат 16% повисока метаболична стапка.

04 Март 2017

За авторот