Ultra Tail du Mont Blanc зад петите на македонските претставници

Наслов

Стојаноска прва Македонка, Ивановски и Јoванчев во први 200 на UTMB

Успешен настап на нашите претставници на Ultra-trail du Mont-Blanc 2014.

Жикица Ивановски, Светлана Стојаноска и Јовица Јованчев на цел

Во тешки услови на екстремно тешка патека каде и големи светски имиња се откажаа, нашите луѓе покажаа издржливост, сила, силен ум, добра тактика и сè што е потребно да се оствари она што беше нивни сон, но и на сите нас што будно ги следевме.

Јованчев со својата најголема поддршка, сопругата Христена, која доследно ги информираше подржувачите од Македонија

УТМБ и 168-те км успешно завршија за нашите претставнци. Жикица Ивановски ултра-маратонот го истрча за 31:46 на 155-то место, Јовица Јованчев со резултат од 32:46 e на 189-то место со што завршија во првите 10% од натпреварувачи. Светлана Стојаноска пак, со време од 44:59 се запиша во историјата како прва Македонка која го истрча УТМБ.

Јованчев на целта

Светлана Стојаноска, првата Македонка на УТМБ

01 Септември 2014

За авторот

Skopje