Наслов

Старци кои може да ве инспирираат (галерија)

Доколку стварно имате проблем со изнаоѓање на било каква мотивација за спортување и активност, помислете на атлетскиве антиквитети кои се уште неуморно роварат во она што ги прави среќни, и не си го губете времето.

Фауџа Сингх е најстариот човек што истрчал еден маратон.

Олга Котелко е Канадска атлетичарка која се уште се натпреварува ги држи сите рекорди во нејзината старосна група, 90-95 години. Докторите и правеле испитувања и биле зачудени во каква добра состојба и се наоѓале мускулните влакна.

Пеги МекАлпин лета параглајдер за нов Светски рекорд на нејзини 104 години.

Јапонецот Хироши Хокетцу на својата 71 година се натпреварува на Олимпијадата во Лондон.

Мин Бахдур Серчан најстариот човек кој го има качено Еверест на своите 77 години.

Гимнастичарката Јоана Куас се врти како тинејџерка на нејзини 86 години.

Кога овие старци може да бидат активни, можеме и ние!

21 Февруари 2013

За авторот